Subsemnata Bâzgă Gabrela domiciliată pe str. Măgurii nr.7, bl.620, sc B, et 4, ap.16, înaintez această declaraţie pe propria răspundere în ceea ce priveşte Dosarul 3313.2/245/2009 care are mai multe nereguli, constatate în ultimii patru ani. Până în prezent am epuizat toate formalităţile cerute de instituţiile competente ale Statului Român în Dosarul 3313.2/245/2009, în care este anchetată moartea fiului meu. Înainte de a face referire la probele din dosar care lipsesc sau sunt false, voi aminti câteva din neregulile pe care instituţiile Statului Român le-a făcut în acest dosar. În cele de mai jos vom prezenta modul în care s-a încălcat legea încă de la început, acest lucru putând fi probat prin faptul că multe din probele care ar fi elucidat acest caz, lipsesc din dosar.
Neregula Numărul 1
Pe 10 decembrie 2004 a avut loc accidentul în urma căruia fiul meu, Cristi Constantin Bâzgă a fost omorât. Poliţia Rutieră a început derularea anchetei a doua zi după accident, după cum ne-au informat şi au declarat în instanţă martorii care au văzut accidentul. Grefiera din instanţă nu a consemnat acest aspect. Poliţia Rutieră, când a ajuns a doua zi la locul accidentului a interogat martorii cu privire la incident. Astfel nu au fost strânse probele de către Poliţia Rutieră, care ar fi stabilit modul prin care a avut loc impactul.
Neregula Numărul 2
Din anul 2004 până în 2008 dosarul a stat la Poliţia Rutieră. În urma protestelor pe care le-am făcut dosarul a ajuns pe mâna mai multor procurori în anul 2008. De atunci dosarul a fost plimbat de la Poliţia Rutieră la Parchet. În tot acest timp, Gabriela Bâzgă a făcut mai multe proteste pentru ca dosarul să intre în instanţă, ceea ce s-a întâmplat. Multe din probe sau declaraţii au fost sustrase.
Neregula Numărul 3
Dosarul a ajuns în instanţă şi a fost condus de preşedintele Marcel Mocanu. Derularea procesului a devenit un calvar pentru că s-au făcut mai multe nereguli în dosar în ceea ce priveşte probele. Inculpatul Dorin Popa a avut tot felul de probe şi martori mincinoşi care au încurcat stabilirea adevărului, asta pentru că instanţa a acordat atenţia necuvenită unor aberaţii spuse de Dorin Popa sau de avocatul Vasile Lupu. (Ex. În dosar există mai multe documente ilegale, fără ştampilă, realizate în cursul anului 2011 de persoane anonime, care ar preciza faptul că Dorin Popa ar fi acordat primul ajutor, sau că maşina pe care a condus-o ar fi avut poliţă de asigurare. În faţa instanţei Dorin Popa a extras probe din dosar, etc.)
Neregula Numărul 4
Martorii care au văzut accidentul au fost mituiţi, sfidaţi şi ameninţaţi pentru a declara minciuni. Laur Constantin a vorbit şi despre nenumăratele declaraţii pe care le-a dat în faţa poliţiei, a procurorilor etc. Din păcate nici o declaraţie din 2004 nu a rămas la dosar, dimpotrivă acestea au fost scoase, iar martorul intimidat ca să-şi schimbe cele spuse. Ca şi cum ar fi săvârşit accidentul, martorul Laur a rămas uimit când s-a văzut pus în situaţia de a fi anchetat de o presupusă avocată. Caseta din noaptea accidentului a surprins accidentul. Laur Constantin are argumente evidente în acest sens. Laur Constantin a găsit şi o explicaţie de la o fostă avocata, pentru faptul că se evită intrarea dosarului în instanţă. Declaratiile martorilor s-au schimbat de la an la an, asa cum reiese din ultima expertiza. Astfel, invinuitul Dorin Popa a fost scos de sub urmarire penală pentru ca martorii şi-au schimbat declaratiile iniţiale. Mai multe amănunte despre ceea ce a văzut Laur Constantin la Parchet se poate asculta în înregistrarea audio care se găseşte în dosar şi pe blogul balantacuopinii.blogspot.com.
Neregula Numărul 5
Instanţa nu a consemnat pe hârtie ceea ce s-a discutat, dorindu-se astfel ca procesul să se deruleze în favoarea criminalului. La un moment dat, familia Bâzgă a avut impresia că dacă s-ar fi luat după instanţă şi după avocatul Vasile Lupu, ar fi trebuit ca partea vătămată şi martorii care spuneau adevărul să fie închişi. Doar Dorin Popa, care a ucis un tânăr pe trecrea de pietoni, nu ar fi avut nici o vină, după cum s-a desfăşurat procesul. În timpul unui complet de judecată, avocatul Vasile Lupu a extras probe din dosar, acesta fiind filmat de avocata ce ne-a reprezintat. Deşi am făcut contestaţie, judecătorul nu m-a băgat în seamă, neluând nici o masură. Avocatul lui Dorin Popa, Vasile Lupu a cerut instanţei ca Laur Constantin să fie închis pentru că a făcut oarecum lumină în acest caz. Amintim aici faptul că încă nu a ajuns de la Firma Gip Est caseta care a surprins accidentul. Poliţia, Parchetul, Instanţa, nu s-au străduit să obţină de la Firma Gip Est caseta care a surprins accidentul. Care este instituţia competentă care poate să ridice această casetă video?
Neregula Numărul 6
În instanţă, Dorin Popa a avut scuza că este profesor universitar. Din câte ştim noi, în Constituţie scrie că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii. Deşi instanta ar trebui să ceară de la Politia Rutieră probele care lipsesc, nu a făcut acest lucru. Deşi Instanţa ar fi trebuit să ceară caseta care a surprins accidentul, nu face acest lucru. Firma Gip Est se face vinovată de faptul că nu a dat la dosar caseta care a surprins accidentul din seara zilei de 10.12.2004.
Neregula Numărul 7
În urma procesului din data de 20 mai 2010 în care s-a judecat fapta de omor din culpă comisă de Dorin Popa, profesor la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi, partea vătămată formată din Leon Bâzgă s-a prezentat la acest acest complet. Gabriela Bâzgă, mama tânărului ucis de profesorul Dorin Popa pe trecerea de pietoni în luna decembrie a anului 2004, a fost luată de poliţie forţat şi dusă la Spitalul de Psihiatrie Socola, după ce mai înainte, Gabriela Bâzgă a venit la Poliţia Judeţului sub pretextul că trebuie să dea o declaraţie. Astfel, Gabriela Bâzgă nu a ajuns la procesul în care este cercetat pentru omor prof. Dorin Popa, toată sarcina părţii vătămate căzând pe umerii lui Leon Bâzgă, căruia i s-a perforat stomacul de la nervii provocaţi de penultima şedinţă din instanţă. La acest complet de judecată instanţa de judecată condusă părtinitor de către preşedintele de judecată Marcel Mocanu a dispus aducerea în sala de judecată, după 6 ani de zile, a unui martor care nu a văzut accidentul. Astfel justiţia română, prin preşedintele completului Marcel Mocanu, prin intermediul procurorilor, prin intermediul avocaţilor, etc, nu face altceva decât să încerce muşamalizarea acestui caz prin orice mijloace.
În continuare vă înaităm o listă cu probele care lipsesc din dosar.
A) De la începutul anchetei au lipsit din dosar umătoarele probe:
- filmul şi fotografiile pe care le-a făcut Poliţia Rutieră, dar şi alte documente pe care ar fi trebuit să le ataşeze conform legii.
- rezultatul probelor de sânge ale inculpatului Dorin Popa (în seara accidentului, Dorin Popa nu a suflat în fiolă şi nu a dat probe de sânge la spital);
- în seara accidentului au fost luate mai multe declaraţii martorilor. Aceste declaraţii lipsec, fiind ataşate ulterior alte declaraţii pentru a da o oarecare notă de legalitate;
- caseta care a surprins accidentul deţinută de Firma GIP EST din Iaşi nu a fost ataşată niciodată la dosar, deşi a fost cerută de partea vătămată;
B) Pe parursul derulării procesului, la dosar au fost ataşate mai multe documente care ulterior au fost sustrase. În prezent deţin copii xerox ale câtorva zeci de documente care nu mai există în dosar:
- de-a lungul timpului au fost înaintate către instituţiile competente mai multe plângeri, care au fost depuse şi în dosar, ca probe. În prezent, aceste documente înaintate de partea vătămată lipsesc;
- de mai multe ori am făcut recurs la sentinţele pe care instanţele le-a dat, aceste recursuri nefiind înregistrate, conform legii, în dosar;
- multe din afirmaţiile făcute în instanţă, pe parcursul derulării procesului, nu au fost consemnate de grefier, acestea lipsind, de asemenea;
- declaraţiile martorilor au fost de mai multe ori scoase din dosar, ele fiind redactate din nou aproape în fiecare an;
În toţi anii cât am continuat să fac demersurile necesare pentru aflarea adevărului, am întâmpinat mai multe obstacole, astfel încât să fiu nevoită să renunţ. Mi s-au făcut două dosare penale nu pentru că aş fi fost vinovată de ceva sau pentru că aş fi încălcat legea ci pentru că am protestat pe internet şi în faţa sediilor instituţiilor multe nereguli, arătând astfel adevărata faţă a justiţiei ieşene.
În prezent, eu Gabrela Bâzgă am dosar penal (35074/245/2010) pentru că aş fi ameninţat-o pe avocata Gianina Poroşnicu, care a fost angajată pentru a ne repreznta în instanţă. Un alt dosar penal (32240/245/2010) a fost intentat tot de avocata Gianina Poroşnicu pe acuzaţia că nu-mi iau tratamentul. În tot acest timp, am fost chemată în instanţă în două dosare penale, ca o persoană vinovată, astfel încât să se facă presiuni asupra psihicului meu pentru a ceda.
Cer instituţiilor Statului Român ca avocata Gianina Poroşnicu să fie trasă la răspundere pentru hărţuiala mea şi a întregii familii.
Consider că persoanele abilitate care au avut competenţa de a face lumină în Dosarul 3313.2/245/2009 să fie anchetate pentru modul defectuos în care au lucrat.
miercuri, 23 martie 2011
marți, 1 martie 2011
Pretenţiile Gabrielei Bâzgă către Statul Român
Subsemnata Bâzgă Gabriela domiciliată pe str. Măgurii nr.7, bl. 620, sc B, et. 4, ap.16, Iaşi, am pretenţia către Statul Român în Dosarul 3313.2/245/2009, care nu a fost soluţionat în termen de şase ani şi trei luni de instituţiile judiciare competente. Au fost realizate toate procedurile legale prin intermediul cărora, eu Gabriela Bâzgă, am sperat la o soluţionare favorabilă în conformitate cu prevederile legii. Legea a fost încălcată de la început de instituţiile statului, soluţionarea Dosarului 3313.2/245/2009 fiind întâziată. Menționez faptul că din cauza demersurilor pe care, eu Gabriela Bâzgă, le-am făcut, am fost sfidată. De-a lungul anilor am postat pe internet mai multe materiale, plângeri şi filmări în care este acuzată incompetenţa instituţiilor statului. Eu, Gabriela Bâzgă, am fost grav afectată de moartea fiului meu Constantin Cristian Bâzgă, omorât pe trecerea de pietoni în anul 2004. De atunci, am fost internată de mai multe ori la Spitalul Socola din Iaşi.
În cei şase ani am fost hărţuită de instituţiile statului pentru că am făcut greve în faţa mai multor sedii ale instituţiilor competente şi pentru că am postat pe internet materiale video şi probe care au arătat contradicţiile şi ilegalităţile care mi s-au făcut.
Dosarul a întâziat să ajungă în instanţă timp de şase ani, după ce au fost realizate expertize şi contraexpertize care se contraziceau. Acest lucru a îngreunat şi complicat foarte mult soluţionarea cazului, ca să nu mai vorbim de faptul că instanţa a fost părtinitoare celui care mi-a ucis fiul.
Autorităţile competente nu au reuşit să intre în posesia casetei video care a surprins accidentul, deţinută de Firma Gip Est din Iaşi. O simplă privire pe blogul http://balantacuopinii.blogspot.com/ arată câtă presiune am făcut la adresa autorităţilor pentru ca această casetă să fie probă în dosar.
Copiii mei au fost hărţuiţi, ameninţaţi şi chemaţi la Poliţie sub acuzaţia că ar fi realizat blogul http://balantacuopinii.blogspot.com/ şi că ar posta pe internet materiale jignitoare către autorităţile competente. Sub acelaşi pretext şi eu am fost acuzată şi mi s-a intentat dosar penal.
Toate demersurile din dosar au fost realizate de către mine, Gabriela Bâzgă. Acest lucru reiese şi din faptul că în prezent am trei dosare penale. În aceşti şase ani am făcut cursuri de informatică şi calculatoare pentru a învăţa cum se foloseşte internetul şi am consultat mai multe cărţi de Drept astfel încât să pot continua demersurile. Deşi sunt bolnavă, am protestat atât pe caniculă cât şi pe ger, acest lucru fiind reflectat şi în presa locală din Iaşi sau Bucureşti. Am făcut sute de drumuri către autorităţi şi am bătut la zeci de uşi, plângând pentru că nu mi se face dreptate. De multe ori am leşinat în plină stradă, fiind luată de Serviciul de Ambulanţă pentru prim-ajutor.
Înmormânarea fiului meu a fost suportată de către mine după ce am făcut împrumut la bancă. Deşi actele doveditoare au fost depuse la dosar, ele lipsesc.
Solicitarea noastră este ca Statul Român să ne despăgubească cu suma de 5.000.000 euro (cinci milioane de euro).
În cei şase ani am fost hărţuită de instituţiile statului pentru că am făcut greve în faţa mai multor sedii ale instituţiilor competente şi pentru că am postat pe internet materiale video şi probe care au arătat contradicţiile şi ilegalităţile care mi s-au făcut.
Dosarul a întâziat să ajungă în instanţă timp de şase ani, după ce au fost realizate expertize şi contraexpertize care se contraziceau. Acest lucru a îngreunat şi complicat foarte mult soluţionarea cazului, ca să nu mai vorbim de faptul că instanţa a fost părtinitoare celui care mi-a ucis fiul.
Autorităţile competente nu au reuşit să intre în posesia casetei video care a surprins accidentul, deţinută de Firma Gip Est din Iaşi. O simplă privire pe blogul http://balantacuopinii.blogspot.com/ arată câtă presiune am făcut la adresa autorităţilor pentru ca această casetă să fie probă în dosar.
Copiii mei au fost hărţuiţi, ameninţaţi şi chemaţi la Poliţie sub acuzaţia că ar fi realizat blogul http://balantacuopinii.blogspot.com/ şi că ar posta pe internet materiale jignitoare către autorităţile competente. Sub acelaşi pretext şi eu am fost acuzată şi mi s-a intentat dosar penal.
Toate demersurile din dosar au fost realizate de către mine, Gabriela Bâzgă. Acest lucru reiese şi din faptul că în prezent am trei dosare penale. În aceşti şase ani am făcut cursuri de informatică şi calculatoare pentru a învăţa cum se foloseşte internetul şi am consultat mai multe cărţi de Drept astfel încât să pot continua demersurile. Deşi sunt bolnavă, am protestat atât pe caniculă cât şi pe ger, acest lucru fiind reflectat şi în presa locală din Iaşi sau Bucureşti. Am făcut sute de drumuri către autorităţi şi am bătut la zeci de uşi, plângând pentru că nu mi se face dreptate. De multe ori am leşinat în plină stradă, fiind luată de Serviciul de Ambulanţă pentru prim-ajutor.
Înmormânarea fiului meu a fost suportată de către mine după ce am făcut împrumut la bancă. Deşi actele doveditoare au fost depuse la dosar, ele lipsesc.
Solicitarea noastră este ca Statul Român să ne despăgubească cu suma de 5.000.000 euro (cinci milioane de euro).
Abonați-vă la:
Postări (Atom)