vineri, 28 martie 2008

Dezinvestigatia Gardianului

Diferenta diferentelor. Ziarul Gardianul publica un articol in data de 28 martie, muls din editiile online ale ziarelor din Iasi, intitulat: Dupa ce a lovit un tânar cu masina, Profesor universitar iesean amenintat public cu moartea.
Din text reiese ca profesorul Dorin Popa e nevinovat, ca femeia care protesteaza e o nebuna, ca tanarul care a fost unis era labil psihic, etc. Din punctul meu de vedere sunt doua ipoteze:
1 Ziarul nr. 1 in anchete si investigatii din Romania minte inca din titlu. De ce? Pentru ca nu s-au documentat. Au incercat sa transforme o stire intr-o ancheta care sa-l dezvinovateasca pe cel ce este de fapt vinovat. Sau poate ca nu este. NU S-A DOVEDIT NIMIC!!! In Romania zilelor noatre procurorii dau sentinte, cum a fost in acest caz dupa ani buni de la inceperea urmaririi unui inculpat. Reporterul de la Gardianul trebuia sa se documenteze. Nici ziarele nu au incercat sa faca asta. O simpla stire cum ca un profesor este amenintat cu moartea a aparut la posturile locale de televiziune din Iasi: Telem si Antena 1, iar a doua zi au aparut articole in Jurnalul de Est, Ziua de Iasi si Evenimentul. Repet inca o data: STIREA ERA CA UN PROFESOR ESTE AMENINTAT CU MOARTEA. Nici o publicatie sau post de televiziune nu l-a incriminat pe profesorul Dorin Popa ci doar a przentat o stire.
2 "Ancheta" celor de la Gardianul l-a folosit ca sursa pe profesorul Dorin Popa. Mai mult, declaratia Gabrielei Bazga, mama tanarului ucis nu apare nicaieri, in nici o publicatie din Iasi. "La inceput, am vrut sa ma sinucid când am auzit ce solutie au dat procurorii. Dar am decis ca este mai bine sa fac tot ce este posibil legal, pentru a se face dreptate. Daca nu reusesc, am sa aplic legea Talionului, dinte pentru dinte, ochi pentru ochi. Am sa-l ucid personal pe profesor. Stiu unde sta si o sa-i iau gâtul cu cutitul!“ Aceasta declaratie apare in articolul din Gardianul. Insa este modificata pentru a nu fi acuzati ca au preluat-o de la vreun ziar din Iasi. Daca o intrebati pe mama baiatului ucis ce inseamna legea Talionului n-o sa stie sa va raspunda.

Niciun comentariu: