joi, 27 martie 2008

„O sa-i iau gitul profesorului care mi-a ucis fiul“

O ieseanca a ajuns la limita disperarii, dupa ce a aflat, in urma cu doua zile, ca cel care l-a accidentat mortal in apropierea Spitalului de Psihiatrie „Socola“ pe fiul ei de doar 21 de ani a fost scos de sub urmarire penala, scapind practic basma curata. Nemultumita de aceasta decizie data de procurorii ieseni, femeia a protestat ieri pe scarile Palatului de Justitie, cerind ca dosarul sa fie pus din nou pe rol si cel pe care ea il considera vinovat sa fie tras la raspundere pentru uciderea unui om. Satula de faptul ca de patru ani este purtata pe drumuri, fara a i se face dreptate, ieseanca este hotarita, in cazul in care dosarul in care este implicat conferentiarul universitar Dorin Popa nu va fi anchetat din nou de procurori, sa il ucida pe acesta, cu riscul de a-si petrece urmatorii ani in puscarie. „Stiu unde sta, iar daca acest caz nu va fi pus pe rol in cel mult trei zile, ii voi lua gitul“, a amenintat femeia, scotind totodata cutitul pe care il poarta la ea, pentru a arata ca nu sint doar niste cuvinte aruncate in zadar. In acelasi timp, pe scarile Palatului de Justitie a protestat si mama unei tinere accidentate pe trecerea de pietoni de fiul unui consilier pentru problemele rromilor de la Prefectura, cerind sa i se faca dreptate.

Gabriela Bizga, mama tinarului Cristi Constantin Bizga, accidentat mortal in urma cu patru ani de zile de Dorin Popa, conferentiar universitar la Facultatea de Litere, Departamentul de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, l-a amenin-tat ieri cu moartea pe cel pe care ea il considera vinovat de uciderea fiului ei, desi procurorii au decis sa nu-l trimita in judecata si l-au scos de sub urmarire penala. „Acolo unde s-a dus fiul meu, din cauza lui, se va duce si el! Stiu unde sta, daca nu se va pune dosarul din nou pe rol in trei zile, ii voi lua gitul! Nu se stie din ce parte ii vine cutitul la git“, a amenintat extrem de re-voltata Gabriela Bizga, aratind totodata cutitul pe care, spune femeia, il poarta la ea pentru a se razbuna. Gabriela Bizga s-a aratat nemultumita ca procurorii nu l-au trimis in judecata pe Dorin Popa, in conditiile in care, spune ea, inca de la inceputul anchetei i s-a promis ca dosarul va ajunge in instanta. Din aceasta cauza, ieseanca a protestat ieri pe scarile Palatului de Justitie. „Inca de la inceput mi s-a spus ca vinovatul va plati pentru fapta sa. Intre timp, lucrurile s-au schimbat, fiind musamalizate si, dupa patru ani de umblat pe drumuri, au dat vina tot pe fiul meu, care a murit nevinovat. Ma lupt pentru adevar si nu vreau decit ca Justitia sa faca dreptate si sa-l pedepseasca potrivit legii. Nu se poate ca intr-o tara care face parte din Uniunea Europeana un criminal sa mearga in fata studentilor si sa predea“, a mai precizat femeia.

A facut plingere impotriva procurorului care l-a scos de sub urmarire penala pe Dorin Popa

Decisa sa mearga pina in pinzele albe pentru a i se face dreptate, Gabriela Bizga a formulat plingere impotriva procurorului care a dispus scoaterea de sub urmarire penala a conferentiarului universitar. Aparatorul femeii a vorbit si el de un caz nedrept, care s-a finalizat nu numai prin moartea tinarului de doar 21 de ani, ci si prin imbolnavirea mamei acestuia, care a ajuns la disperare. „Practic, este vorba de un razboi al justitiabilului cu un sistem nu neaparat cu un anchetator anume, care a purtat-o patru ani pe drumuri si a imbolnavit-o de disperare si suparare ca cel pe care ea il crede vinovat nu a fost pedepsit. Disperarea ei este cu atit mai mare cu cit a beneficiat de promisiuni ale unor persoane din Parchet potrivit carora dosarul ar fi trebuit sa ajunga in instanta, insa, inexplicabil, pe 12 martie s-a dispus scoaterea lui Dorin Popa de sub urmarire penala, stabilindu-se ca vina pentru produ-cerea accidentului a fost comuna“, a precizat avocata Geanina Porosnicu.

„Sint ca si condamnat. Macar scap, daca ma omoara“

Contactat telefonic de reporterii „Jurna-lului de Est“, profesorul Dorin Popa s-a aratat multumit de decizia procurorilor de scoatere a sa de sub urmarire penala, insa

s-a aratat revoltat de amenintarile primite. „Cu moartea sint amenintat de patru ani. Am avut un ghinion fantastic si de atunci am trecut printr-un calvar. Sint ca si condamnat, desi am fost scos de sub urmarire penala. Macar scap de toate astea daca ma omoara“, a precizat Dorin Popa. Profesorul este convins ca la inceput i s-a pus in circa o fapta de care nu este vinovat, in conditiile in care victima era bine cind a fost dusa de el la spital, pentru a i se acorda ingrijiri medicale. „Pe baiat l-am trimis sanatos la spital. Acolo s-a luat la bataie cu niste gardieni si a spart un geam, apoi a murit. Ori moartea lui mi-a fost mie pusa in circa. In plus, accidentul nu s-a petrecut pe trecerea de pietoni, ci la mai bine de zece metri dupa, loc in care viteza permisa era de 60 km/ora, ori eu aveam 40“, a mai precizat Popa. Cadrul universitar este convins ca la mijlocul acestui intreg scandal se afla suma de 500 de milioane de lei, pe care mama victimei i-a cerut-o inca de la inceput, pentru a sterge cu buretele totul. „Ea e nemultumita ca nu i-am dat banii pe care mi i-a cerut, respectiv jumatate de miliard de lei. De ce sa-i dau niste bani degeaba daca sint nevinovat?“, a mai afirmat Dorin Popa.

Accidentat mortal dupa o trecere de pietoni in Bucium

Cristi Bizga, in virsta de 21 de ani, a fost accidentat mortal la citiva metri de o trecere de pietoni in zona Spitalului de Psihiatrie Socola. Vrind sa prinda un maxi-taxi care tocmai oprise in statia din dreptul spitalului, tinarul, care era agent de paza la firma Gip Est, s-a angajat in traversarea strazii in fuga. In acea clipa, a fost lovit in plin de masina condusa de dorin Popa, un Peugeot luat in leasing. Victima a decedat la citeva ore dupa incident, la Spitalul „Sf. Spiridon“, medicii stabilind ca tinarul a suferit mai multe politraumatisme si un soc hemoragic. Pro-blemele conferentiarului universitar au inceput la scurt timp, cind acesta a refuzat sa-i dea mamei lui Cristi Bizga pretentiile banesti cerute, respectiv 500 de milioane de lei vechi. Femeia a facut o scena de violenta chiar intr-o sala de curs, unde a aruncat dupa el cu o ceasca de cafea si a sarit chiar la gitul lui, lasindu-i citeva semne.
(Jurnalul de Est)

Niciun comentariu: